jak narysować
Niebanalny Banan: jak narysować takie cuś:
wiem tylko że jak go narysuje mam przesunąć jeszcze o
35 w lewą stronę
10 gru 16:56
Bizon:
... to może zacznij od porządnego przepisania zadania −
10 gru 16:58
MQ:
1. Wylicz wartość liczby po prawej −− np. na kalkulatorze.
2. Narysuj linię poziomą przecinającą oś OY w p. o wsp. y = tej liczbie.
10 gru 16:59
Aga1.: Nie ma x, więc jest to funkcja stała.
10 gru 16:59
Niebanalny Banan: | | 3 | |
Narysuj wykres funkcji: g(x)=− |
| x+ 35. Ale jestem roztrzepany o x zapomniałem  |
| | 5π | |
10 gru 17:00
Niebanalny Banan: zapomniałem o x xd
10 gru 17:00
Niebanalny Banan:
10 gru 17:04
MQ: Podstaw x1=0 dostaniesz y1
Podstaw x2=π dostaniesz y2
Pprzeprowadź prostą przez te punkty.
10 gru 17:05
Niebanalny Banan: mam narysować f(x)<g(x)
| | 3 | | 3 | |
gdzie f(x)=sinx a g(x)=− |
| x+ |
| proszę o pomoc |
| | 5π | | 5 | |
10 gru 17:56
Niebanalny Banan: mam to rozwiązać graficznie
10 gru 17:56
Niebanalny Banan:
10 gru 18:14
Niebanalny Banan: pomógłbym ktoś>? Proszęęę
10 gru 18:36
Niebanalny Banan: ?
10 gru 21:32
Niebanalny Banan: jak to narysować żebym dokładnie widział jakie są odpowiedzi w jakich przedziałach?
11 gru 22:39