matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Koralik123:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=n
2
−9n+7. Jezeli a
n
=7, to n=...?
10 gru 16:34
Janek191:
a
n
= 7 ⇒ n
2
− 9 n + 7 = 7 ⇒ n
2
− 9 n = 0 ⇒ n*( n − 9) = 0 ⇒ n = 9 bo w ciągach n ≥ 1
10 gru 16:38
Bizon:
10 gru 16:43