matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Koralik123:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=n
2
−9n+7. Jezeli a
n
=7, to n=...?
10 gru 16:22
john2:
Chyba po prostu musisz rozwiązać równanie kwadratowe: n
2
− 9n + 7 = 7
10 gru 16:49
Bizon:
dokładnie
10 gru 17:01