Wyznacz wszystkie miejsca zerowe funkcji:
problematyk: Wyznacz wszystkie miejsca zerowe funkcji:
−2x+1 dla x∊(−∞;−2)
3x−18 dla x∊<2;∞)
10 gru 16:22
10 gru 16:24
problematyk: no tak x=12 ale właśnie nie wiem jak to powiązać z przedziałem x∊(−∞;−2) bo 1/2 się w tym
przedziale nie znajduje
10 gru 16:26
Janek191:
Piszemy, że funkcja nie ma miejsca zerowego w ( −
∞ ; − 2) !
A to co napisane, to nie są funkcje

!
Powinno być, np.
f(x) = − 2 x + 1 lub y = − 2 x + 1
10 gru 16:34
Janek191:
Piszemy, że funkcja nie ma miejsca zerowego w ( −
∞ ; − 2) !
A to co napisane, to nie są funkcje

!
Powinno być, np.
f(x) = − 2 x + 1 lub y = − 2 x + 1
10 gru 16:35