matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Koralik123:
8
dany jest ciąg geometryczny (a
n
), w którym a
1
=−9, a
4
=−
. Iloraz tego ciągu jest równy?
3
10 gru 16:18
M:
16 lis 06:09
alex:
a
n
q
n−k
=
a
k
16 lis 10:08
alexis:
a
4
=a
1
*q
3
8
q
3
=
27
2
q=
3
16 lis 18:32