odsetki brutto na lokacie
ola: Kwota lokaty: 1 000,00 PLN,
Okres oszczędzania: do 9 miesięcy.
Oprocentowanie w skali roku 1,80%
odsetki brutto 13,56pln
odsetki netto 10,98pln
podatek 2,58
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego odsetki brutto wynoszą 13, 56? dane te pochodzą ze
strony banku
http://www.bankmillennium.pl/pl/klienci-indywidualni/produkty-oszczednosciowe/porownywarka-lokat/?_DARGS=/amg/Portal/templates/deposit_comparator/comparator_form_area.jsp
z moich obliczeń wychodzi 13,50
a liczę to tak
| | 9 | |
odsetki= 1000* |
| *1,80%= 13,50 |
| | 12 | |
jak poprawnie powinno wyglądać obliczenie odsetek brutto