matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Koralik123:
Dany jest ciąg liczbowy a
n
o wyrazie ogólnym a
n
= −n
2
− 7n. Trzeci wyraz tego ciągu jest równy...?
10 gru 16:14
Janek191:
a
n
= − n
2
− 7 n więc a
3
= − 3
2
− 7*3 = − 9 − 21 = − 30
10 gru 16:17