pierwiastek liczby zespolonej
aniiiiiiiii: hej mam takie zad wyznaczyć wszystkie pierwiastki liczby zespolonej
4√−8−8√3
czyli z=−8−8
√3
|z|=16
czyli φ ile bedzie rowne bo troche nie kapuje niby ujemne czyli powinno byc w III ćwiarte ale
jak mam go wyliczyc prosze o pomoc
10 gru 16:11
alfa i omega: III ćwiartka
10 gru 16:16
Janek191:
Gdzie tu jest liczba zespolona ?

Nie widać i
10 gru 16:21
aniiiiiiiii: | | 1 | |
a jezeli wyszloby ze cosφ= |
| |
| | 2 | |
wtedy bylaby IV ćw
10 gru 16:23
aniiiiiiiii: he z=8−8
√3i
no tak zjadłam najważniejszą rzecz związaną z liczbami zesp
10 gru 16:25
Janek191:
z = − 8 − 8√3 i czy z = 8 − 8√3 i ?
10 gru 16:28
Janek191:
z = − 8 − 8√3 i czy z = 8 − 8√3 i ?
10 gru 16:28
aniiiiiiiii: z=−8−8√3i
10 gru 16:30