matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
llllll:
daną liczbę zapisz jako potęgę liczby 2 a)
√
2
√
2
b) 0,125*0,25 c)
√
8
√
8
√
8
√
2
d)
2
e)(16
3
*4)
5
wyłącz czynnik pod pierwiastek 5
√
2
2
3
√
10
proszę o pomoc
15 paź 20:04
mICHAŁ:
1
a) 2
2
2
15 paź 20:44
mICHAŁ:
to 1 źle
15 paź 20:45
mICHAŁ:
a) (2*2
1
2
)
1
2
b) 2
−3
*2
−2
c) (8*8
1
2
*8
1
2
)
1
2
2
1
2
d)
2
e) (2
4
)
3
*(2
2
))
5
=(2
12
*2
2
)
5
=(2
12+2
)=(2
14
)
5
=2
70
15 paź 20:56