matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a taka calke ktos pomoze
marr:
oblicz calke
x
3
dx
cos
2
x
4
10 gru 14:54
pigor:
..., np. tak :
x
3
dx
∫
= | x
4
=t, to 4x
3
= dt , dx=
1
4
dt |=
cos
2
x
4
dt
=
1
4
∫
= całka elementarna ... , więc sam(a) .
cos
2
t
10 gru 14:58
asdf:
t= x
4
dt = 4x
3
dx =
1
dt
1
sin
2
x + cos
2
x
∫
=
∫
= ...
4
cos
2
x
4
cos
2
x − sin
2
x
cos
2
x − sin
2
x = 1−2sin
2
x cos
2
x − sin
2
x = cos
2
x − (1−cos
2
x) = 2cos
2
x − 1
A+B
A
B
rozbij to na
=
+
A−B
A−B
A−B
10 gru 15:01
asdf:
albo to co napisał pigor
10 gru 15:01
marr:
dziekuje ponownie
10 gru 15:07