Oblicz
Zdesperowany. : Błagam o rozwiązanie Tych pięciu zadanek. :c Jestem kompletnym debilem z maty.
1) Dany jest czworokąt foremny o krawędzi a= √2 . Oblicz kąt β, pod jakim nachylona jest
krawędź boczna do płaszczyzny podstawy, oraz objętość tego ostrosłupa.
I takie samo zadanie tylko oblicz kąt α.
2) Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź boczna o długości b=4
jest nachylona do płaszczyzny jego podstawy pod kątem o mierze α=45 stopni.
3) Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jeśli jego ściana boczna tworzy z
podstawą kąt o mierze α=45 stopni, a promień okręgu wpisanego w jego podstawę ma długość r=1
4) Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, o krawędzi podstawy dł. a=6 i krawędzi
bocznej dł. b=5.
Jeżeli ktoś to rozwiążę wysyłam skrzynkę piwa pocztą.
10 gru 14:04