matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
piotrek:
proszę o pomoc w rozwiązaniu układu równań stosując twierdzenie Kroneckera−Capelliego
⎧
2x−3y−4z+8u=−1
⎜
5x+y+7z+4u=6
⎨
−x+2y+3z−3u=1
⎩
3x−y+z+4u=2
9 gru 23:03