matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
COD:
2A
−1
(XB)
T
= I jak przekształcić aby uzyskac X?
9 gru 23:03
COD:
pomoze ktos?
9 gru 23:14
MQ:
2A
−1
(XB)
T
=I
1
1
(XB)
T
=
A*I=
A
2
2
1
XB=
A
T
2
1
XB*B
−1
=
A
T
*B
−1
2
1
X=
A
T
*B
−1
2
9 gru 23:53
COD:
dzieki
10 gru 08:58