matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązać rówanie
Fredek:
2logx + log(6−x
2
) =0
9 gru 23:00
Eta:
1/ założenia : x>0 i 6−x
2
>0 ⇒ x ......... 2/ logx
2
+log(6−x
2
)=0 ⇒ x
2
*(6−x
2
)= 1 i rozwiąż .... pamiętaj o założeniach
9 gru 23:04