funkcja trygonometryczna
Barbara: oblicz pozostałe funkcje trygonometryczne jezeli cosα= −2/3 90 stopni < α < 180 stopni
9 gru 22:17
Grzesiek: Wskazówka: Skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
9 gru 22:20
bezendu:
| | π | |
α∊( |
| ,π) tylko sinα jest dodatni |
| | 2 | |
cos
2α+sin
2α=1
| | √5 | | √5 | |
sin2α= |
| lub sinα=− |
| ale tego nie biorę pod uwagę bo sinα w II jest dodatni |
| | 3 | | 3 | |
9 gru 22:31
5-latek: bezndu 
A gdzie te obiecane rozwiazania tych zadan ktore dostales ode mnie
9 gru 22:34
bezendu:
Podaj e−mail to Ci podeśle
9 gru 22:36
5-latek: Na forum
9 gru 22:41
bezendu:
Na forum za dużo pisania, jedno rozwiązanie ma dwie strony a4, trzeba być sadystą żeby kazać to
pisać wszystko
9 gru 22:46
5-latek: Nierownosc wykladnicza z logarytmami pare linijek
Tam gdzie wzory skrocnego mnozenia zostalo tez pare linijek do skonczenia . jedynie tam gdzie
pierwiastki to bedzie wiecej pisania
9 gru 22:50
bezendu:
To jutro Ci zrobię zdjęcie i wstawię link

Zobaczysz te ''dwie linijki''
9 gru 22:53
5-latek: Dobrze ze wstawisz link to sobie przypome te zadania

Naprawde napisz o ktorej godzinie mniej wiecej wstawisz . Mowie powaznie
9 gru 22:57
bezendu:
18:00
9 gru 22:58
5-latek: OK postaram sie wrocic do tej godziny .
9 gru 23:02