matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
ola:
wykaż, że liczba a=
√
7+4*
√
3
+
√
7−4*
√
3
jest całkowita
9 gru 22:12
bezendu:
|
√
3
+2|+|
√
3
−2|
√
3
+2>0
√
3
−2<0
√
3
+2−
√
3
+2=4∊C C.N.W
9 gru 22:15
Aga1.:
wskazówka 7+4
√
3
=(2+
√
3
)
2
9 gru 22:16
ola:
dziękuję
9 gru 22:20