matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moduł w module
Ojaz:
Rozwiąż równianie : |x
2
− |x| − 2| = 2
9 gru 22:02
krystek:
x
2
−IxI−2=2 lub x
2
−IxI−2=−2 i dalej licz
9 gru 22:49
Gustlik:
Zrób tak jak radzi
krystek
, a potem podstaw t=|x| do obu równań, pamietaj że x
2
=|x|
2
.
9 gru 23:04