Wysokość rombu poprowadzona przez punkt przecięcia sie przekątnych dzieli bok ro
Goździkowa: Wysokość rombu poprowadzona przez punkt przecięcia sie przekątnych dzieli bok rombu na odcinki
mające długość 9 cm i 4 cm. Oblicz wysokość rombu oraz tangens kąta ostrego rombu.
Bardzo proszę o pomoc...
9 gru 21:47
dero2005:
9 gru 21:57
Eta:

x>0 , h= 2x
x
2= 9*4 ⇒ x= 6 , to h= 12
y=
√132−122= 5
9 gru 21:59
dero2005:
Eta znowu podała gotowca

pozdrawiam
9 gru 22:14
Zdruzgotany ślimak : zdążyłam wcześniej już sobie wyliczyć

dziękuję za pomoc
9 gru 22:16