rozpisze mi to ktos krok po kroku? to mi pomoże zrozumieć
rozpacz nietoperza: 
pilne

które spośród pierwiastkow równania spelniają warunek: |x| > 2
(x
2−x)(x
3)=0
9 gru 21:28
5-latek: naprade rozpacz bierze

x
3(x
2−x)=0 to x
3=0 to x=.... lub x
2−x=0 to x(x−1)=0 to x=0 lub x−1=0 to x=....
|x|>2 to x>2 lub x<−2
9 gru 21:34
9 gru 21:36
5-latek: to jest jeszce prosciejsze
(x2−x)(x−3) =0 kiedy iloczyn dwoch czynniko=0?
Wtedy gdy jeden czynnik =0 lub drugi czynnik =0
Tutaj jeden czynni to x2−x a drugi to x−3 to x2−x=0 masz rozwiazane wiec rozwiaz jescze
x−3=0 to x=... wiec napisz jakie sz pierwiastki tego rownania (x2−x)(x−3)=0
9 gru 21:41
rozpacz nietoperza: nie rozumiem

jestem kompletnym matematycznym mułem. x−3=0 to x=3

9 gru 21:50
5-latek: wobec tego masz problem bo ja nie jestem w stanie CI wytlumaczyc wszystkiego

x=3 jest jednym z pierwiasrkow Patrz post 21;34 . Pierwiastkami tego rownania sa takze x=0
lub x=1
Natomiast rozwiazaniem nirownosci |x|>2 to x>2 czli x nalezy (2,oo) lub x<−2 czyli x nalezy
(−oo −2)
wiec rozwiazaniem |x|>2 jsest x nalezy (−oo,−2)U(2.+oo)
zaznacz sobie to na osi liczbowej i teraz ktore z pierwiastkow x=0 , x=1 x=3 naleza do sumy
tych przedzialow? . To jest odpowiedz do zadania
9 gru 22:02
rozpacz nietoperza: dziekuję za dobre chęci
3?
9 gru 22:21
5-latek: Tak
9 gru 22:24
9 gru 22:43