.....
nic niemożliwego: Hej wychodzi mi ciągle zły wynik ; /
a
2+4a ≤ 357
a
2 + 4a ≤ 357 /+4
a
2 + 4a + 4 ≤ 361
(a+2)
2≤361
a+2≤19 v a+2≤−19
a≤17 v a≤−21
wyszło dobrze
9 gru 20:50
ICSP: Nie
9 gru 20:51
ICSP: √(a+2)2 = |a+2|
9 gru 20:51
nic niemożliwego: nie?

to dobrze
co jest zle ?
9 gru 20:51
nic niemożliwego: aha
9 gru 20:51
nic niemożliwego:

a+2≤19 v a+2≥−19
a≤17 v a≥ −21
a∊<−21,17>
9 gru 20:57
Hajtowy:

a
2+4a−357 ≤ 0
Δ=16+1428=1444
√Δ=38
a ∊ <−21;17>
9 gru 20:59
Hajtowy: Da się prościej, bez kombinowania, tym co uczą w szkole ...
9 gru 20:59
zombi: nie 'lub' tylko i'' pomiędzy nierónościami '⋀' bo to wspólna część tych dwóch przedziałów 'v'
to suma.
9 gru 20:59
nic niemożliwego: Hajtowy xd no przecież Δ zapomniałem
a no : > Dzięki zombi
9 gru 21:04