matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości
Adrian:
sprawdź tożsamość
π
α
π
α
2
tg(
+
)+tg(
−
)=
4
2
4
2
cosα
9 gru 19:52
Adrian:
up
9 gru 22:49
Adrian:
up
10 gru 11:38
ZKS:
π
α
π
α
L = tg(
+
) + tg(
−
) =
4
2
4
2
π
α
π
α
sin(
+
+
−
)
4
2
4
2
=
π
α
π
α
cos(
+
)cos(
−
)
4
2
4
2
π
sin(
2
=
π
π
α
π
α
sin[
− (
+
)]cos(
−
)
2
4
2
4
2
1
=
π
α
π
α
sin(
−
)cos(
+
)
4
2
4
2
1
2
=
=
1
π
α
π
α
* 2sin(
−
)cos(
−
)
2
4
2
4
2
π
sin(
− α)
2
2
cos(α)
10 gru 11:54