.
Mariush: 22x−2x−6>64−16*2x−22x
pierwiastki znalesc moge,ale co z ta nierownoscia?
9 gru 19:48
krystek: Wykładnicza! możesz podstawić 2x=t lub uporządkować i wtedy podstawić
9 gru 19:58
Mariush: ok,a jak znalesc przedzialy do ktorych moze nalezec X
9 gru 20:03
krystek: Rozwiaz !
9 gru 20:03
krystek: t2−t−6>64−16t−t2
2t2+15t−70>0
9 gru 20:08
Mariush: lewa strona x1=−2 x2=3
prawa X1=X2=8
9 gru 20:10
Mariush: oj
9 gru 20:11
Mariush: i z delty pierwiastek nie wyciaga sie(
9 gru 20:13
krystek: A dobrze przepisane?
9 gru 20:15
Mariush: √4x−2x−6 ≥ 8−2x
niby dobrze
9 gru 20:21
krystek: a co napisałeś o 19:48? wyłaczam się .
9 gru 20:23
Tripos: Macie błąd w równaniu kwadratowym nie ma być wyraz wolny 70 tylko 58. Powinna wyjść teraz dobra
delta.
9 gru 20:23
krystek: Z tego co podał zainteresowany to −6−64=−70
9 gru 20:27
Mariush: krystek,sorry,gdzie mam blad?
9 gru 20:48
Mariush: zamiast minusa plus,t2 skraca sie i zostaje COS
9 gru 20:51