matematykaszkolna.pl
Do maturzystów Kamix: Pytanie do maturzystów. Jestem jednym z tegorocznych maturzystów. Chciałbym poznać w jaki sposób, Wy przygotowujecie się do matury. Czy "tłuczecie" zadania w każdej wolnej chwili w niewiadomo jakich ilościach, czy macie jakieś inne metody. Chętnie poznam opinie. Ile rozwiązujecie zadań średnio dziennie, z jakich korzystacie zbiorków.
9 gru 18:57
bezendu: Andrzej K, aksjomat, Pazdro i zadani.info oczywiście emotka W każdej chwili..
9 gru 18:58
Piotr 10: Ja K. Pazdro, Operon, i arkusze zarówno z CKE, OPERONU ale i także te które dostaję od pani ze szkoły
9 gru 19:01
Piotr 10: No i czasami Kiełbasa, zadania.info czyli wszystko co się da
9 gru 19:03
Okła: kielbasa dobry. BTW PIOTREK WRACAJ DO MNIE DO POSTA !
9 gru 19:04
bezendu: Niektóre przedmioty w szkole możesz odpuścić i uczyć się z matematyki emotka
9 gru 19:04
Piotr 10: Hehe . Tylko fizyki nie odpuszczaj sobie i angielskiego . Resztę olać emotka. Chociaż w sumie te przedmioty, które olewam to też mi dobrze idą, zawsze na żywioł
9 gru 19:06
bezendu: Ja robię tak samo,jeszcze przedmioty zawodowe, ale tam w sumie trzeba tylko myśleć
9 gru 19:07
Mimi: a ja po próbnych uznałam, że muszę się mega wziąć do pracy bo jestem daaaleko od wymarzonej setki. Właśnie, ile zadań średnio robicie?
9 gru 19:11
Okła: 5 zadan w tygodniu, ale co nastepny tydzien o 3 wiecej. ( If u know what i mean)
9 gru 19:14
Piotr 10: U mnie to zależy. W szkole sporo robimy, w domu też trochę robię. Jeszcze zostało w szkole mi geometria przestrzenna a potem będziemy powtarzać wszystko
9 gru 19:14
Okła: piotr, wroc jeszcze na chwile do posta. juz ostatni raz.
9 gru 19:16
matyk: Trzeba się starać całe 3 lata i potem można tylko usiąść i powtórzyć parę schematów i 100 procent gwarantowane
9 gru 19:21
bezendu: Ale można ciężko pracować i też się dojdzie do 100% ale trzeba wytrwałości i dużej dyscypliny emotka Coś za coś.
9 gru 19:22
matyk: Na dyscyplinę to dobry bat
9 gru 19:25
Madzia: rozwiązuję dużo zadań. może nie codziennie po kilkadziesiąt ale jakieś kilkanaście przez tydzień. myśle że wystarczy, jeśli przerobi je się sumiennie, przykładając sie do nich i robiąc samodzielnie. pozdrawiam emotka
9 gru 19:27
Mimi: czyli nie wróżycie mi wysokich wyników, jeśli dopiero od tygodnia pracuję na pełnych obrotach? tzn. przez licealny czas uczyłam się na 4 ale teraz potrzebuję dużo więcej umiejętności. Da się do maja?
9 gru 20:17
Piotr 10: Spokojnie da się emotka. Wszystko w Twoich rękach. Też mam podobnie z fizyką, że nadrabiam, bo w szkole to nic nie mam
9 gru 20:18
krystek: Zależy od zdolności i pracowitości!
9 gru 20:18
Radek: Mam tak samo, ale ja już dawno się wziąłem za siebie emotka
9 gru 20:21