macierze
zadanie: | | | |
1. napisz wzor przeksztalcenia liniowego zadanego macierza | |
| | |
x'=2x−3y
y'=−2x+y
| | | | | |
2. napisz macierz przeksztalcenia liniowego: A | = | oraz |
| | | |
3. podaj obrazy wersorow osiowych (czyli rozumiem, ze wersorow e
1, e
2) przez przeksztalcenie
| | | | | | | |
liniowe: A | = | oraz zadane macierza | |
| | | | |
| | | | | | | | | |
E1'= | ; E2'= | oraz E1'= | ; E2'= | |
| | | | | |
9 gru 18:46
zadanie: moglbym prosic o sprawdzenie?
9 gru 18:47
Mila:
Może jutro, muszę zwolnić komputer.
1,2 dobrze.
9 gru 18:59
zadanie: ok
9 gru 19:20
9 gru 20:40