proszę pilnie o pomoc !!!
patryk: Gr 1
| | −x+2 | |
Zad. 1. Dana jest funkcja f(x)= |
| |
| | x+4 | |
| | m | |
b) Zapisz jej wzór w postaci f(x) = |
| +n |
| | x+4 | |
c) Wyznacz punkty przecięcia wykresu tej z osiami układu współrzędnych, a następnie narysuj go.
d) Odczytaj z wykresu własności tej funkcji, co najmniej 6.
e) Sprawdź rachunkowo, czy do wykresu należy punkt (
√2 − 4.3
√2 − 2 )
| | 1 | |
f) Wyznacz argumenty, dla których funkcja ma wartość równą −1 |
| |
| | 3 | |
g) Rozwiąż nierówność .f(x)<lub równa 0
h) Rozwiąż równanie wart bezw − [ ]
[f(2x−1)] =3
i) Narysuj wykres funkcji , a następnie: y=[f(x)]
1. podaj liczbę rozwiązań równania , w zależności od a.=[f(x)]