matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wymierne
Monisia27:
rozwiąż równanie:
7x−3
=x
2
3x−7
9 gru 17:23
5-latek:
zalozenie 3x−7≠o to x≠..policz
x
2
Teraz zauwaz ze x
2
=
1
7x−3
x
2
mamy wtedy tak
=
i eraz metoda na krzyz
3x−7
1
(7x−3)*1=x
2
(3x−7) i dalej jedziesz
9 gru 17:35
Monisia27:
noo okej i wychodzi coś takiego: 7x−3−3x
3
+7x
2
=0 i co dalej
?
9 gru 17:47