matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz ograniczonosc i monotonicznosc ciagu
mat:
n−1
a
n
=
proszę o łopatologiczne rozwiązanie
2n+1
3
WYnik to
tylko jak do tego dojsc
?
(2n+3)(2n+1)
9 gru 17:18
5-latek:
n+1−1
a
n+1
=
to a
n+1
= ...policz
2(n+1)=1
Teraz a
n+1
−a
n
9 gru 17:29