Zadanie
GIMMY: ln(sin2x−1/2sinx)
sinx=t
2t2−t>0
t=0 t=−1/2
no to mam t e (−oo , −1/2) u (0,+oo)
i co dalej się robi?
9 gru 17:01
GIMMY: Pomoże ktoś ?
9 gru 17:38
GIMMY: Proszę
9 gru 18:52
matyk: A może jakaś treść zadania?
9 gru 18:54
AS: A co z tym fantem trzeba zrobić? pochodną,dziedzinę?
9 gru 18:54
GIMMY: Dziedzinę ; )
9 gru 18:55
matyk: Wprowadzając podstawienie wiadomo że
t należy do przedziału [−1,1].
Jak to mamy to teraz rozwiązujemy naszą nierówność w tym przedziale tylko.
9 gru 19:02
GIMMY: a czemu do takiego przedziału?
9 gru 19:46