<kwiatek>
Mariush: 2x2−1−3x2−3x2−1+2x2+2>0
9 gru 15:56
Rafał28:
2x2 + 2 = 2x2 * 22 = 2x2 * 4
9 gru 16:08
Mariush: 
a dalej?
9 gru 16:11
Rafał28:
1) Każdy składnik wyznaczasz w ten sposób
2) Redukcja wyrazów
3)
przykład jak masz 5 * 6x2 = 7 * 3x2 możesz podzielić obustronnie przez 5 * 3x2 bo
funkcja wykładnicza zawsze dodatnia.
9 gru 16:17
Panko: 2x2+2= 23*2x2−1 =8*2x2−1
3x2=3*3x2−1
stąd równanie to :
8*2x2−1 +2x2−1 −3x2−1−3*3x2−1 >0
9*2x2−1 − 4*3x2−1 >0
(2/3)x2−1> (2/3)2
x1−1 < 2 bo a=2/3 a <1
9 gru 17:14