matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Mikołaj :
Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym:
1
2
+2
2
+...+n
2
u
n
=
n
3
9 gru 14:50
Godzio:
n(n + 1)(2n + 1)
∑n
2
=
6
9 gru 14:51
matyk:
I nasza granica robi się banalna
9 gru 15:09
Mikołaj :
dzieki wielkie
9 gru 15:16
Godzio:
Dokładnie powinienem napisać ∑
k=1
n
k
2
9 gru 15:37