Pomóżcie
Zapotrzebowany: 1. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość walca, którego przekrojem
jest kwadrat o boku a=16dm.
2. W dwóch hotelach wybudowano prostokątne baseny. Basen w pierwszym
hotelu ma powierzchnię 240 m2
. Basen w drugim hotelu ma powierzchnię
350 m
2
oraz jest o 5 m dłuższy i 2 m szerszy niż w pierwszym hotelu.
Oblicz, jakie wymiary mogą mieć baseny w obu hotelach. Podaj
wszystkie możliwe odpowiedzi.
3. Wyznacz pole i obwód trójkąta równobocznego ABC , gdy A=(2;5)
B=(5;1)
4. W trójkącie KLM K=(−1;1) L=(2;5) M=(−2;3).
a. Wyznacz równania boków tego trójkąta.
b. Oblicz jego obwód i pole.
c. Napisz równanie symetralnej boku LM.
d. Napisz równie środkowej boku LM.
5. Która z brył ma większą objętość stożek o promieniu podstawy r=4cm i
wysokości H=12cm, czy ostrosłup prawidłowy czworokątny, którego
wszystkie krawędzie mają długość a=10cm ?
Proszę o pomoc
9 gru 07:48
wredulus:
A jakiej konkretnie pomocy od nas oczekujesz

Czy chociaz w 4 jestes w stanie podac dlugosci bokow tego trojkata
9 gru 09:58
wredulus:
5) a tutaj to w czym masz problem

Wystarczy do wzorow podstawic
9 gru 09:58
krystek: Czeka na gotowce i wieczorem zainteresowany odezwie się zdziwiony ,że nikt nie rozwiązał.
9 gru 11:10