matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
capsi:
Witam
mam pytanie jak dalej liczyć ... nie mam już pomysłu
Pomożecie ?
1
1
1
f ' (x)=
3
√
x
+
=
x
−
2
3
+
x
2
3
=
3
√
3
3
3
9 gru 01:06
~r.:
a może:
3
4
*
3
√
x
4
+
1
3
√
3
*x
9 gru 01:28
~r.:
może teraz lepiej widać:
3
1
*x
4
3
+
*x
4
3
√
3
9 gru 01:34
capsi:
dziękuję !
9 gru 14:30