...
piotr: Wiem, że na tym forum znajduja się osoby, które znają się na informatyce więc spróbuje zapytac.
int pierwsze (int);
int pierwsze (int n)
{
int i;
int p=0;
for(i=2; i<=sqrt(n);i++)
if(n%i==0)
{
p=1;
break;
}
return p;
}
int main(int argc, char *argv[])
{
int a,p,i,n,tab[1000]={0},licznik=1;
float suma=0;
i=0;
do{
printf("podaj dowolna liczbe calkowita: ");
scanf("%d", &tab[i]);
i++;
licznik++;
}while (tab[i−1]!=0);
printf("Liczby pierwsze: \n");
for(i=0;i<=licznik;i++)
{
p=pierwsze(a);
if(p==0)
{
tab[i]=a;
printf("%d\n", tab[i]);
}
}
return 0;
}
Co muszę poprawić w tym programie zeby wypisywał mi liczby pierwsze z tablicy, która wcześniej
została wypełniona ?
8 gru 23:25
piotr: prosiłbym o jakies wskazówki
8 gru 23:41
Trivial: Skompiluj sobie gcc −Wall to się dowiesz.
9 gru 00:17
Mateusz:
Sposobow wyswietlania elementow tablicy jest multum masz do wyboru do koloru własciwie
9 gru 10:09