13 | 13 | 169 | 2197 | |||||
3(x+ | )3 = 3(x3+ | x2+ | x+ | ) | ||||
9 | 3 | 27 | 729 |
13 | 169 | 2197 | ||||
3(x+ | )3 = (3x3 + 13x2 + | x + | ) | |||
9 | 9 | 243 |
13 | 106 | 13 | 169 | 2197 | ||||||
3(x+ | )3 − | (x+ | ) = (3x3 + 13x2 + | x + | ) | |||||
9 | 9 | 9 | 9 | 243 |
106 | 1378 | |||
−( | x+ | ) | ||
9 | 81 |
13 | 106 | 13 | 2197 | 4134 | ||||||
3(x+ | )3 − | (x+ | ) = (3x3 + 13x2 + 7x + | − | ) | |||||
9 | 9 | 9 | 243 | 243 |
13 | 106 | 13 | 1937 | |||||
3(x+ | )3 − | (x+ | ) = 3x3 + 13x2 + 7x − | |||||
9 | 9 | 9 | 243 |
13 | 106 | 13 | 1910 | |||||
3(x+ | )3 − | (x+ | ) − | = 3x3 + 13x2 + 7x + 1 | ||||
9 | 9 | 9 | 243 |
13 | 106 | 13 | 2180 | |||||
3(x+ | )3 − | (x+ | ) + | = 0 | ||||
9 | 9 | 9 | 243 |
13 | 106 | 13 | 2180 | |||||
(x+ | )3 − | (x+ | ) + | = 0 | ||||
9 | 27 | 9 | 729 |
13 | ||
y = x+ | ||
9 |
106 | 2180 | |||
y3 − | y + | = 0 | ||
27 | 729 |
106 | 2180 | |||
(u+v)3 − | (u+v) + | = 0 | ||
27 | 729 |
106 | 2180 | |||
u3 + 3u2v+3uv2 + v3 − | (u+v) + | = 0 | ||
27 | 729 |
2180 | 106 | |||
u3 + v3 + | + 3(u+v)uv − | (u+v) = 0 | ||
729 | 27 |
2180 | 106 | |||
u3 + v3 + | + 3(u+v)(uv − | ) = 0 | ||
729 | 81 |
2180 | ||
u3 + v3 + | = 0 | |
729 |
106 | ||
3(u+v)(uv − | ) = 0 | |
81 |
2180 | ||
u3 + v3 = − | ||
729 |
106 | ||
uv − | = 0 | |
81 |
2180 | ||
u3 + v3 = − | ||
729 |
106 | ||
uv = | ||
81 |
2180 | ||
u3 + v3 = − | ||
729 |
1191016 | ||
u3v3 = | ||
531441 |
2180 | 1191016 | |||
t2 + | t + | |||
729 | 531441 |
−1090 | 2916 | |||
(t − | )2 + | |||
729 | 531441 |
−1090+54i | −1090−54i | |||
(t − | )(t − | ) | ||
729 | 729 |
1 | ||
y = | (√3{−1090+54i} + √3{−1090−54i}) | |
9 |
54 | ||
arg(z1) = π−arctg( | ) | |
1090 |
1 | 1 | 54 | 1 | 54 | ||||||
y = | (√106(cos( | (π−arctg( | ))+isin( | (π−arctg( | ))) | |||||
9 | 3 | 1090 | 3 | 1090 |
1 | 54 | 1 | 54 | |||||
+cos(− | (π−arctg( | ))+isin(− | (π−arctg( | )))) | ||||
3 | 1090 | 3 | 1090 |
1 | 1 | 54 | 1 | 54 | ||||||
y = | (√106(cos( | (π−arctg( | ))+isin( | (π−arctg( | ))) | |||||
9 | 3 | 1090 | 3 | 1090 |
1 | 54 | 1 | 54 | |||||
+cos( | (π−arctg( | ))−isin( | (π−arctg( | )))) | ||||
3 | 1090 | 3 | 1090 |
2 | 1 | 54 | ||||
y = | √106cos( | (π−arctg( | )) | |||
9 | 3 | 1090 |
2 | π | 1 | 54 | |||||
y = | √106cos( | − | arctg( | )) | ||||
9 | 3 | 3 | 1090 |
2 | 1 | 1 | 54 | |||||
y = | √106( | cos( | arctg( | )) + | ||||
9 | 2 | 3 | 1090 |
√3 | 1 | 54 | ||||
sin( | arctg( | ))) | ||||
2 | 3 | 1090 |
13 | ||
x + | = | |
9 |
2 | 1 | 1 | 54 | √3 | 1 | 54 | |||||||
√106( | cos( | arctg( | )) + | sin( | arctg( | ))) | |||||||
9 | 2 | 3 | 1090 | 2 | 3 | 1090 |
2 | 1 | 1 | 54 | |||||
x = | √106( | cos( | arctg( | )) + | ||||
9 | 2 | 3 | 1090 |
√3 | 1 | 54 | ||||
sin( | arctg( | ))) | ||||
2 | 3 | 1090 |
13 | ||
− | ||
9 |
13 | ||
x1+x2 + (√3 − 2) = − | ||
3 |
1 | ||
x1x2(√3 − 2) = − | ||
3 |
13 | 6 | 3√3 | ||||
x1+x2 = − | + | − | ||||
3 | 3 | 3 |
1 | 1 | ||
x1x2 = | |||
3 | 2−√3 |
−7−3√3 | ||
x1+x2 = | ||
3 |
1 | 2+√3 | ||
x1x2 = | |||
3 | 4−3 |
1 | ||
x1+x2 = − | (7+3√3) | |
3 |
1 | ||
x1x2 = | (2+√3) | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |