z
l: 0,02 km2to ile to m2
8 gru 22:15
5-latek: 1km=1000m to 1km2=1000*1000m2=1000000m2
i proporcja 1km2−−−−−−1000000m2
0,02km2−−−−− x m2 wykicz z tego x
8 gru 22:19
Rafał28:
1 km ma 1000 m
1 m = 0,001km
1m
2 = 0,001km * 0,001km = 0,000001 km
2
| 0,02 km2 | |
| = 20 000 m2 |
| 0,000001 km2 | |
8 gru 22:21
krystek: a może tak
0,02*1km*1km =0,02*1000m*1000m=0,02*1000 000 m2=
8 gru 22:26
l: a 3,1 km2 to 31000000m2?
8 gru 22:29
krystek: nie
8 gru 22:31
daras: i tyle z tego zrozumiał
9 gru 14:39
pigor: ..., a może tak
0,02 km2= 0,02(1000 m)
2= 2*10
−2*10
6 m
2=
2*104 m2 . ...
9 gru 14:50