ciąg liczbowy
boguśśś: Podaj sumę wszystkich liczb trzycyfrowych, których reszta przy dzieleniu przez 5 wynosi 4
8 gru 20:26
Okła: mozna to zapisac w postaci 5k+4. bedzie to ciag ktorego r=4
8 gru 21:11
Okła: a1 to bedzie liczba 104
8 gru 21:12
Okła: oblicz sobie an a potem podstaw to pod wzor sumy ciagow.
8 gru 21:12
5-latek: r=5

a
1= 104
a
n=...... i wzor na sume S
n w ciagu arytmetycznym
Po drodze potrzebny wzor na wyraz a
n w ciagu arytmetycznym z eby wyliczyc n
8 gru 21:15
Okła: znow spóźniony jestes ziomek
8 gru 21:17
5-latek: 
jestes z Dolnego Slaska ?
8 gru 21:19
Okła: nie, z górnego gdańska
8 gru 21:20
5-latek: wredulus pospolitus jest z Gdanska .
8 gru 21:22
5-latek: Ale roznice r popraw
8 gru 21:24
Okła: nawet nie zauwazyłem. Zle nacisnalem
8 gru 21:26
Okła: najlepsze jest to, ze mialem sie uczyc na jutro na sprawdzian z matematyki z graniastoslupow a
robie zupelnie inne zadania
8 gru 21:27
Eta:
8 gru 21:27
5-latek: Godzina minela a autor posta nawet nie zajrzal ani razu
8 gru 21:31