Rozwiąż równanie wymierne.
goganna: |x2−x|+1/|x+1|−x2=1
odpowiedź: x n∊<0,1>
8 gru 20:01
Bizon:
to jest:
czy:
czy jeszcze coś innego
8 gru 20:10
goganna: pierwsza opcja
8 gru 20:14
Bizon: . to naucz się pisać z nawiasami ... i nie rób nam zgaduj−zgaduli
8 gru 20:16
goganna: następnym razem się postaram
8 gru 20:20
Bizon:
... masz prościznę
Analizuj to co pod modułami ... rozwijaj moduły i licz
8 gru 20:24
Hajtowy:
Bizon masz na myśli 4 przedziały?

(−oo;−1) <−1;0) <0;1) <1;+oo)
8 gru 20:27
Bizon: nie
8 gru 20:30
goganna: to to ja wiem, ale właśnie coś mi wynik nie wychodzi
8 gru 20:31
5-latek: NO to sprawdzimy . Pokaz jak liczysz . czyli chwila prawdy nadchodzi
8 gru 20:37
Bizon:
... ale może zacznij od Dziedziny −
8 gru 20:40
goganna: wychodzi mi tak :
I 2x
2+2=0 II 2x
2−2x=0 III 0=0 ? IV 2x
2+2=0
po pierwsze nie wiem czy dobrze no i nie jestem pewna co z tym dalej zrobić
8 gru 20:46