problem z macierzą
agnieszka428: Witam czy mógłby mi ktoś pomoc w rozwiazaniu tego zadania ?
Rozwiąż (jeśli jest to możliwe ) układ równań metodą macierzową.
x+2y−z=1
2x−y+z=3
x−3y+2z=2
Ile wyniesie wyznacznik to mnie najbardziej interesuje ? I jeśli ktoś dalej potrafi to
rozwiązać to też będę wdzięczna.
Mi wyznacznik metodą Sarussa wychodzi W= −12 , a podobno ma wyjść 0 . Jak to jest możliwe ?
8 gru 19:58
5-latek: mozliwe bo mnie tez wyszsedl 0
8 gru 20:07
agnieszka428: A jak to obliczyłeś ?
8 gru 20:10
agnieszka428: A dobrze błąd w obliczeniach miałam .
8 gru 20:15