matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Szymon:
Dla jakich wartości parametrów a,b,m,n funkcja f określona następującym wzorem :
⎧
x
4
+2mx
2
−4x
2
+ (n+2)x −12
x
2
+x −6
x∊R− {−3,2}
f(x) =
⎨
a dla x = −3
⎩
b dla x = 2
jest równa pewnej funkcji kwadratowej?
8 gru 19:44
Szymon:
8 gru 19:57