matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :D
Mikii:
Rozwiąż układ równań a) y= −
1
2
x
2
+4x − 6 y = x −6 b) y = −2x
2
+ 8x −4 y =2
8 gru 18:54
Okła:
a) x−6=−
1
2
x
2
+4x−6 rozwiąż dalej sam/a b) 2=−2x
2
+8x−4
8 gru 21:17