Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego
Maleńka: Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy wynosi 8cm, a kąt
nachylenia ściany bocznej do płaszczyzny podstawy wynosi 60 stopni.
8 gru 18:31
Eta:

a= 8
|WD|= 2|OD|= .........
H
2= |WD|
2−|OD|
2=.......
Nie ma
gotowca ..........samodzielnie dokończ rachunki .......
8 gru 18:40
dero2005:

a = 8
| H | |
| = tg 60o = √3 ⇒ H = 4 |
| 13hp | |
8 gru 18:40
5-latek: NO i ma rachunki

Przed chwila wlasnie o tym pisalismy
8 gru 18:42
Maleńka: Ja jeszcze nie miałem rachunków w szkole.
8 gru 18:46
Eta:
dero bez potrzeby liczy wszystko do końca !
8 gru 18:47
Eta:
To "Maleńki" ....... wróć do
przedszkola
8 gru 18:47
5-latek: Malenka nie klam ze nie mialas rachunkow w szkole bo zaraz CI sie wydluzy nos jak Pinokio
8 gru 18:49
5-latek: A jak wrocisz do przedszkola to bedziesz moja kolezanka
8 gru 18:50
Maleńka: no mowie ze nie mialem rachunkow. teraz mam graniastosłupy i ostroslupy a wczesiej uklady
rownan. jak nie wierzycie to sobie przejrzyjcie ksiazki Z pitagorasem przez gimnazjum.
8 gru 18:53
dero2005:
Witam Eta: Zostałem skrytykowany i więcej nie będę podawał wyników.
8 gru 18:53
Eta:
Trzymam za słowo
dero 
Proste obliczenia, każdy może już wykonać samodzielnie .
8 gru 18:56
8 gru 18:58