matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wymierne
gosiata:
3x
2x+2
Dane są funkcje f(x) =
oraz g(x)=
x−2
x+3
Podaj zbior wartości i przedziały monotoniczności funkcji f i funkcji g.
8 gru 16:10
krystek:
Szkoła średnia?
3(x−2)+6
6
f=
=3+
analog funkcję g i wykres pomoże Tobie określić Z
w
x−2
x−2
8 gru 16:16