Wykaż, że suma wektorów da wektor zerowy.
yolo.:

Wykaż, że suma wektorów AF, BG i CE da wektor zerowy.
8 gru 15:46
lalalala: Pomocy!
8 gru 15:55
yolo.: Pomocy!
8 gru 16:48
Panko: Czworokąt ABCD to chyba równoległobok ?
Jeżeli t a k to poniższe zapisy są w e k t o r o w e
AB + BF = AF
BC +CD + DG =BG
CB + BE = CE
AF + BG + CE = (AB + BF ) +( BC +CD + DG)+ (CB + BE)
oczywiście AB + CD =0 wektorowo bo rozpięta na bokach równoległoboku
BF + DG =0 ( z zadania)
AF + BG + CE = BC+CB+BE =BE ( no i nie jest wektorem zerowym ) ?
8 gru 19:10
llllllllllllll: Pomocy!
8 gru 22:12
Panko: Może czegoś brakuje na rysunku , albo wyrażenie w tezie jest trochę inne?
8 gru 23:21