matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
okresl liczbe rozwiazan rownania w zaleznosci od parametru m gdy m
2
x+1=x+m
8 gru 15:24
jerey:
?
8 gru 17:35
bezendu:
m
2
x+1=x+m m
2
x−x=m−1 x(m
2
−1)=m−1 x(m−1)(m+1)=m−1 dla m=1 tożsamość dla m=−1 sprzeczność dla m≠{−1,1} oznaczone
8 gru 17:37