matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heeelp mee!!
Rev:
3
2
16
9
−
8 gru 15:19
BeniQ:
3!
16!
3!
16!
−
=
−
=
2!(3−2)!
9!(16−9)!
2!
9!*7!
10*11*12*13*14*15*16
= 3 −
=
1*2*3*4*5*6*7
=3 − 57657600:5040 = 3 −11440 = −11437
8 gru 15:38