8 gru 15:06
Krzysiek: ∑an a nie ∑=an...
skorzystaj z kryterium d'Alemberta
8 gru 15:07
marysia: α<1 to jest zbiezny
α> 1 to jest rozbiezny
to wiem ale co mam z tym zrobic ?
8 gru 15:22
Krzysiek: skorzystaj z kryterium d'Alemberta
8 gru 15:23
marysia: |an+1an|= (n+1)n+1n+1 ! * n !nn
8 gru 15:26
marysia: co mam dalej zrobić ?
8 gru 15:26
Krzysiek: policz granicę (do policzenia tej granicy skorzystaj z liczby 'e' )
szereg jest rozbieżny.
8 gru 15:28
marysia: nie wiem jak uzyć tego e ;c
8 gru 15:35
Krzysiek: an+1/an=(1+1/n)n
8 gru 15:39
maeysia: i niby to mi ma dac ?
8 gru 15:48
Krzysiek: limn→∞ (1+1/n)n=...
8 gru 15:49
Krzysiek: podstawowa granica.
8 gru 15:49