rozwiaz rownanie
eliza2212: x4−16x2=0
15 paź 14:58
aska: wyciagnij x2 przed nawias a to co jest w nawiasie tj wzor skroconego mnozenia
15 paź 15:00
eliza2212: bardzo prosze o wyjasnienie jak rozwiazac to rownanie Z gory dziekuje i Pozdrawiam!
15 paź 15:02
kot: (x2−4x)(x2+4x)
15 paź 15:02
kot: x(x−4) x(x+4)
15 paź 15:02
kot: x=0 i x=4 x=0 i x=−4
15 paź 15:02
kot: ja bym tak zrobila ale niech sprawdzi ktos
15 paź 15:03
aska: dobrze
15 paź 15:04
kot: aska a zobaczysz moze moje zad?
15 paź 15:06
aska: nom dawaj
15 paź 15:06
eliza2212: dzieki! ale co z liczba 16

? gdzies znikla po drodze chyba
15 paź 15:10
kot: rozbilas ja na dwie 4 wzor skroconego nie umiesz ktora klasa?
15 paź 15:11
eliza2212: dobra dzieki, Wam!
15 paź 15:13
kot: rozumiesz?
15 paź 15:28
kot: jak nie to pytaj
15 paź 15:28