pomocyyyy
ciekawska: dlugosc okregu opisanego rownaniem x2−4x+y2−4=0 jest rowna?
8 gru 14:13
5-latek: Wylicz promien r tego okregu
Potem L=2pir i masz dlugosc
8 gru 14:16
9 gru 00:05
Eta:
x2−4x+4 −4 +y2−4=0
(x−2)2+y2 = 8 S( 2,0) r= √8= 2√2
9 gru 00:08
Eta:
9 gru 00:09
Gustlik: Eta, to skomplikowana, trudna metoda i dookoła świata, dobra jedynie dla uczniów z
rozszerzeń mat.−fiz. Pozdrawiam.
9 gru 00:14
Eta:
Specjalnie ją napisałam, bo wiedziałam,że zaraz odpiszesz


Też jej w praktyce nie stosuję
9 gru 00:16
Radek: Ja nie jestem na mat−fiz a też stosuję metodę pokazaną przez Etę i uważam, że jest prostsza

''Jeden lubi ogórki, drugi....'' A każde zadania można zrobić na kilka sposobów
9 gru 00:18
Gustlik: Eta i tak trzymać. Pokazać można, ale to tylko metoda dobra do zabawy w domu, gdy się ma
full czasu, a nie metoda na maturę, gdy czas jest ograniczony. Chyba udała Ci się prowokacja.
Pozdrawiam
9 gru 00:18
Gustlik: Radek, pewnie jesteś z mat.−fiz., tak? Bo dla podstaw to kosmos. Ja naprawdę mam
doświadczenie i mogę coś na ten temat powiedzieć, większość uczniów jej nie rozumie, a nawet
ci, którzy rozumieją, wolą tę "moją" metodę, bo jest prostsza. Pozdrawiam
9 gru 00:21