matematykaszkolna.pl
pomocyyyy ciekawska: dlugosc okregu opisanego rownaniem x2−4x+y2−4=0 jest rowna?
8 gru 14:13
5-latek: Wylicz promien r tego okregu Potem L=2pir i masz dlugosc
8 gru 14:16
Gustlik: Wskazówka: https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1471 . Oblicz współrzedne środka i promień, a potem L=2πr.
9 gru 00:05
Eta: x2−4x+4 −4 +y2−4=0 (x−2)2+y2 = 8 S( 2,0) r= 8= 22
9 gru 00:08
Eta: emotka
9 gru 00:09
Gustlik: Eta, to skomplikowana, trudna metoda i dookoła świata, dobra jedynie dla uczniów z rozszerzeń mat.−fiz. Pozdrawiam.
9 gru 00:14
Eta: Specjalnie ją napisałam, bo wiedziałam,że zaraz odpiszesz Też jej w praktyce nie stosuję emotka
9 gru 00:16
Radek: Ja nie jestem na mat−fiz a też stosuję metodę pokazaną przez Etę i uważam, że jest prostsza emotka ''Jeden lubi ogórki, drugi....'' A każde zadania można zrobić na kilka sposobów emotka
9 gru 00:18
Gustlik: Eta i tak trzymać. Pokazać można, ale to tylko metoda dobra do zabawy w domu, gdy się ma full czasu, a nie metoda na maturę, gdy czas jest ograniczony. Chyba udała Ci się prowokacja. Pozdrawiam emotka
9 gru 00:18
Gustlik: Radek, pewnie jesteś z mat.−fiz., tak? Bo dla podstaw to kosmos. Ja naprawdę mam doświadczenie i mogę coś na ten temat powiedzieć, większość uczniów jej nie rozumie, a nawet ci, którzy rozumieją, wolą tę "moją" metodę, bo jest prostsza. Pozdrawiam emotka
9 gru 00:21