matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
beata:
x/2+y/3=1i1/3 x/3−y/2=2i1/3
8 gru 13:32
Okła:
x
2
+
y
3
=
4
3
/*3 ⇒
3x
2
+y=4
x
3
−
y
2
=
7
3
/*2 ⇒
2x
3
−y=
14
3
3x
2
+
2x
3
=4+
14
3
⇒x=52, y=−74
8 gru 19:17