Zbiór wartości.
Mikołaj: Wyznacz dziedzinę naturalną i zbiór wartości funkcji
f(x) = 2arcsin 1−|x|2.
Dziedzinę naturalną już wyznaczyłam−wyszło mi <−3;3> i zgadza się z odp. Ale niestety nie wiem,
jak się zabrać za zbiór wartości. Proszę o pomoc.
8 gru 13:18
Mikołaj: ?
8 gru 13:41
Mikołaj: ?
8 gru 14:35
Mikołaj: Pomoże ktoś?
8 gru 16:37
Mila:
Zbadaj monotoniczność dla x≥0.
Oblicz wartość najmniejszą i największą.
8 gru 17:05
Panko: Funkcja jest parzysta
Stąd oblicz f(0)= 2arcsin(1/2)= 2(π/6)=π/3 i to jest wartość ....
f(−3)=f(3)= 2arcsin(−1)= 2(−π/2)= −π i jest to wartość ....
8 gru 18:36